ПРАВИЛА НА ФОРУМА

Locked
User avatar
Димитър Дулички
Posts: 271
Joined: 14 Dec 2011 21:42
Skype: DULICHKI
Facebook: Dimitar Dulichki
Любим отбор от Formula 1: Ferrari
Любим пилот от Formula 1: Michael Schumacher
Любим отбор от BRL: Turbo Racing
Location: Кюстендил

ПРАВИЛА НА ФОРУМА

Post by Димитър Дулички » 18 Dec 2011 04:02

1. Пишете основно за Bulgarian Racing League и свързани с лигата теми. Ориентирайте темите си в точния раздел! Грешно позиционирани теми ще бъдат изтривани или премествани в подходящия раздел.

2. Преди да пуснете нова тема, проверете дали тя не е вече дискутирана чрез търсачката или обобщителните теми на форума. От заглавието на темата ви трябва да се подразбира съдържанието й. Не поствайте теми с линкове към други страници, без подробно обяснение за съдържанието им.

3. Не изравяйте стари теми*. Ако искате да добавите нещо важно и съществено по такава тема, отворете нова с препратка към старата. Същото важи и за изчерпани теми, които по правило трябва да са заключени от модераторите - не им напомняйте за пропуска, като продължавате безсмисленото й развитие.
* Стара тема – тема, която се намира на втора страница в дадена секция или тема, чийто последен постинг е отпреди повече от месец (изключение са темите със статут „важна тема” или „съобщение”).

4. Преди да напишете каквото и да било, помислете дали си заслужава то да бъде прочетено. Старайте се постингите Ви да бъдат информативни и да не провокират останалите участници във форума. В противен случай ще бъдат модерирани. Не се чувствайте длъжни да пишете във всяка тема. Това ще бъде прието като опит за спам. Пишете само там, където има какво да кажете. Големият брой мнения на ден няма да Ви донесат уважение. Не превръщайте форума в ЧАТ!!!

5. За постинги, съдържащи вицове, картинки, линкове и др. развлекателно съдържание, моля използвайте специално създадената секция „ДРУГИ ТЕМИ”!!!

6. Теми или части от тях ще бъдат изтривани при изричното искане на автора, както и по преценка на модераторите!.

7. Преди да поствате картинки директно в темите, преценете дали не са твърде широки. Големите картинки налагат скролването на прозореца, а това прави прочита на темата некомфортен! Предвид масовата разделителна способност, както и техническата структурата на форума, ширината на картинките трябва да бъде не по-голяма от 800 пиксела.

8. Ако в постингите си ползвате цитати, цели материали или статии от други източници, задължително посочете името им, както и авторите. Ако са от Интернет страница - напишете адреса й!

9. Не променяйте предмета на вече започната тема към други, странични неща. Всеки постинг, който не е по темата ще бъде изтриван. Ако модераторите преценят, че от него може да се получи интересна дискусия, ще бъде обособен в Нова тема.

10. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани! Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към административния екип. Това е единственият начин да бъде разрешен спора!!!

11. Забранява се призоваването към противозаконни действия, пропаганда, както и прояви на расизъм. Забранени са постинги, подклаждащи расова дискриминация, омраза и етническа нетолерантност. Няма да бъдат толерирани и теми, съдържащи порнография и насилие.

12. Ако сте фенове на друга състезателна лига, имайте предвид, че това е форум на Bulgarian Racing League и постинги, свързани с други лиги, може да не бъдат приети равнодушно. Не влизайте в конфликти или спорове на тема коя лига е по-добра.

13. Не ни губете трафика и времето - придържайте се към благоразумието, не цитирайте дълги пасажи, когато само откъс върши работа. Не допускайте вмъкнати цитати (цитат в цитат).

14. Забранено е рекламирането на фирми, търговска дейност или интернет страници в теми, аватари, подписи или по какъвто и да било начин, без предварителна договорка с администратора на форума. Рекламата и спама на лични съобщения също е забранен!

15. Забранено е използването на графики или текст в аватарите и подписите, съдържащи насилие, пропаганда, порнография, както и компрометиращи, провокативни или обидни материали, касаещи други лица и материали, които са в разрез с насочеността на този форум.

16. Използвайте кирилица, не пишете с латински букви! Постинги на латиница ще бъдат модерирани. При повтарящи се нарушения ще последват административни мерки! Нежелателно е ползването на цял или частичен текст с одебелени, оцветени, подчертани или ГЛАВНИ БУКВИ! Читателите на форума са с достатъчно добро зрение. Ползвайте голям шрифт само при нужда от акцентиране върху част от текста.

17. Не се оплаквайте излишно! Не противоречете на модераторите, когато те изказват мнение като такива. Ако смятате, че допускат грешка в преценката си, обърнете се към администратора с лично съобщение.

18. При системно нарушаване на правилата ще бъдат взети сериозни административни мерки. След неколкократно предупреждение, на административен съвет се взима решение за БАН! Всеки опит да се заобиколи административно наказание по какъвто и да е начин, ще бъде последван от окончателен БАН.

19. Потребителите могат да се регистрират с произволно избрано име, което обаче не трябва да има вулгарно или обидно звучене. Забранява се и ползването на имена, които могат да доведат до заблуда относно самоличността на потребителя.

20. Администраторския екип на форума, работи на доброволни начала и си има и други занимания понякога, затова НЕ му създавайте излишна работа. Уважавайте Нашия труд, да поддържаме това място приятно и полезно за Вас. Спазването на гореописаните правила гарантира приятното Ви прекарване във форумите на Bulgarian Racing League.

21. Уважавайте чуждото мнение и избор.

22. Забавлявайте се!

Locked